Recenze (knihy, filmy...)

Film: Die Welle (Náš vůdce)

19. dubna 2014 v 17:52 | Barča
Originální název: Die Welle
EN název: The Wave
CZ název: Náš vůdce
Země: Německo
Rok: 2008
Žánr: Drama
Režie: Dennis Gansel
Hrají: Jürgen Vogel, Christiane Paul, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Jacob Matchenz... (ofdb.de)



Film: Rivalové (Rush)

7. října 2013 v 20:48 | Barča
Originální název: Rush
Český název: Rivalové
Rok: 2013
Země: USA/Německo/Velká Británie
Žánr: Životopisný/Sportovní/Drama/Akční
Režie: Ron Haward
Hrají: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Alexanda Maria Lara, Oliva Wilde, a další (csfd.cz)

Günter Wallraff - Až na dně

6. listopadu 2012 v 17:19 | Goldík

Autor: Günter Wallraff
Originální název: Ganz unten
Český název: Až na dně
Země: Německo
Rok vydání (ČR): 1987
Rok vydání (Něm): 1985
Vydavatelství (ČR): Mladá fronta
Nakladatelství (Něm): Kiepenheuer und Witsch





Obsah
Kniha je o životě Turků v Německu po druhé světové válce. Sám autor, Günter Wallraff, chtěl zazít, jak se žije Turkům v Německu. Před jeho rolí musel projít důkladným lékařským vyšetřením, protože se s cizinci nezacházelo dobře, ale o tom později. Aby se stal důvěryhodným Turkem, tak mluvil lámanou němčinou a propůjčil si jméno Leventa "Aliho" Sigirlioğlua (dále jen Ali). Tímto se přidal k menšině a ocitl se "až na dně".

Film: Skyfall

2. listopadu 2012 v 22:09 | Goldík
Originální název: Skyfall
CZ název: Skyfall
Rok: 2012
Země: Velká Británie, USA
Žánr: Akční, krimi, thriller, dobrodružný
Režie: Sam Mendes
Hrají: Daniel Craig, Judi Denich, Ralp Finnes, Javier Bardem, Naome Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw a další. (csfd.cz)

Recenze
Byl ukraden disk s tajnými daty. James Bond se vydá pátrat po zloději. Bonnd zloděje sleduje. Ale při sledování výpomoc Bonda nesestřelí zloděje, ale jeho samotného. Tři měsíce je nezvěstný. Mezi tím neznámý útočník napadne budovu M16 v Londýně. Když se to Bond dozví, tak se okamžitě vrací do Londýna. M.(jeho šéfová) ho přijme zpět do služby a sama je v ohrožení, protožč po ní kdosi jde... a začíná záchrana M. Přežije nebo umře? Kdo je ten "kdosi", co se jí pokouší zabít?

Recenze - Rychle a zběsile 5 (2011)

25. června 2012 v 18:40 | Goldík
Před dvěma týdny jsme měli udělat na češtinu recenzi na libovolný film nebo knihu. Já jsem se rozmýšlela na co ji napíši. Nejdřív jsem ji chtěla udělat na Stmívání, pak na Maximální rychlost - Běh o život, ale o tom jsem vůbec nic nenašla, takže jsem si nakonec řekla, že recenze bude na Rychle a zběsile 5, které mělo v kinech premiéru minulý rok. Dostala jsem z toho za 2, byly tam nějaké chyby, ale opravila jsem jen ty, co jsem si pamatovala.
Mě slohovky, referáty a věci tohodle typu vůbec nejdou, takže to podle toho vypadá :-D.

Začátek a konec berte s rezervou, ten jsem si totiž vymyslela. Nechtěli se mi číst recenze na netu, takže tak. :-D

Film: Maximálna rýchlosť - Beh o život/Maximum speed - Renn' um Dein Leben! (2002)

23. ledna 2012 v 11:29 | Goldík
Originální název: Maximum Speed - Renn' um Dein Leben!
SK název: Maximálna rýchlosť - Beh o život!
Rok: 2002
Země: Německo
Žánr: Akční, krimi
Režie: Sigi Rethemund
Hrají: Erdogan Atalay, Johannes Gabriel, Gunnar Tauber, Guntbert Warns, Bojana Golenac...

Recenze
Markus Schneider pracuje jako kurýr v Right on time, jako jediný nejezdí na kole, ale jezdí na bruslích. Má dodat zásilku Gerhardovi Hübnerovi. Když přijde do Hübnerovi kanceláře, tak se stane svědkem vraždy, ze které je později obviněn. Všechny důkazy nasvědučují tomu, že on zavraždil Hübnera a jeho spolupracovníky a tak začla honička s policajty. Společně se Stephanem Hartmannem a Petrou Sänger Markuse vyšetřují i policisté Gruber a Faller, jenže Markus příjde na to, že s Gruberem a Fallerem není něco v pořádku a....už jen prozradím, že snad jako každý film, i tento končí Happy Endem.

TV Film: Jako přes tmavé sklo/Wie durch ein dunkles Glas (2009)

22. ledna 2012 v 19:59 | Goldík

Originální název: Donna Leon: Wie durch ein dunkles Glas
CZ název: Jako přes tmavé sklo
Rok: 2009
Země: Německo
Žánr: Krimi
Hrají: Uwe Kockisch, Julia Jäger, Michael Degen, Annett Renneberg, Anaid Iplicjian, Katharina Wackernagel, Heiko Deutschman, Tom Beck, Thorsten Merten

Recenze
Děj se odehrává v italských Benátkách. Giovanni De Cal, sklářský mistr, nechtěl své dceři Assutě De Calové přenechat sklářskou firmu a chtěl ji před smrtí prodat, ale to se nestalo, protože byl zavražděn. Jeho vraždu vyšetřuje komisař Guido Brunetti.
Za ním přijede jeho teta Sophia, kterou nemá moc v lásce, ale Guidova žena nabídne tetě, aby bydlela u nich. Teta jim ukáže její zahradu a syn Gudida s jeho ženou pomáhají tetě dávat zahradu do pořádku. Jenže se o tom dozvědělo celé město a hned se tam hrnnou zájmemci, kteří si chtějí zahradu koupit....

Film: Breaking Dawn, part I./Rozbřesk, část I.

18. listopadu 2011 v 11:30 | Goldík
TWILIGHT SÁGA: BREAKING DAWN, PART I./ROZBŘESK, ČÁST I.
Pro ti, kteří neviděli předchozí díly, tak stručně popíšu co se v nich odehrálo.
*Bella Swanová se přestěhovala ke svému otci do malého městečka Forks, kde se zamilovala do podivného kluka, Edwarda Cullena. Všichni říkali, že je divný, ale ona i přes to s ním bavila. Po té zjistia, že Edward je upír, ale ani to jí od něho neodradilo. To se nelíbilo Bellinýmu kamarádovi Jacobovi Blackovi, který patřil do smečky vlkodlaků z La Push. Bella také nejpreve nevěděla, že Jacob je vlkodlak, ale on jí to prozradil. Bella chce neustále po Edwardovi, aby jí proměnil v upírku, ale on odmítá.

Na YT jsem našla celý film :-)
 
 

Reklama